2014. április 18., péntek 15:20

A Gödör Klubért Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. április 18., péntek (OS) - "Ha akadna elég ember, aki elhiszi, hogy a jövő legalább részben a saját kezünkben van, nagymértékben nőnének túlélési esélyeink." A Gödör Klub szervezői szerint Csíkszentmihályi e szavai szolgálhatnának mottójául 2014-ben a Föld Napja ünnepléséhez, mert itt az idő cselekedni; utánajárni annak, mit tehetünk mi, egyes emberek a Föld megóvása érdekében.

    A Király u. 8-10. sz. alatt található Gödör Klub kulturális központ nem csak a jeles napon, de a mindennapokban is igyekszik környezetbarát módon üzemelni: környezetbarát tisztítószerekkel történik a klub takarítása, az izzók energiatakarékosak és a csapokon víztakarékos perlátor található. Mindez csupán csepp a tengerben, de már ilyen apró lépésekkel is eredményeket lehet elérni, ha tömegesen cselekszünk.

A Föld Napja alkalmából ehhez ad motivációt és iránymutatást például David Attenborough túlnépesedésről készített filmje vagy a 40 éve kormányfői szinteken tárgyaló amerikai klímatudós, Lester Brown filmje a globális éghajlatváltozásról. De hasznos lehet azt is megtudni, mitől klímabarát a bioélelmiszer és a kevés hús fogyasztása, valamint hogy hogyan lehet ökológia-barát módon kertet művelni, vagy ökológiai lábnyomot számítani.

A Gödör Klub 2014-ben is igyekszik a társadalmi és a természeti környezet iránt felelősséget vállaló klubként működni.

További információ: Hunyadi Réka, +36 20 298 12 18; hunyadirek@gmail.com

    Kiadó: Gödör Klubért Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.