2014. április 22., kedd 14:19

Az Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. április 22., kedd (OS) - Középpontban a megelőzés

    A Szűrés Éjszakáján nem csak mammográfiai szűrésre lesz lehetőség, hanem helyszínenként más és más vizsgálatokkal, egészségügyi tanácsadással várják mindazokat, akik tenni szeretnének a saját egészségük megőrzése érdekében.
Pest megyében például összesen tíz helyen lehet majd igénybe venni nem fertőző betegségek kockázati tényezőivel, egészséges életmóddal valamint védőoltásokkal kapcsolatos tanácsadást, melanoma, nőgyógyászati, szájüregi, valamint urológiai tanácsadást/szűrést, kilégzett szén-monoxid mérést. Más városokban ugyanakkor csontsűrűséget mérnek, dohányfüggőségi és diabétesz rizikó felmérést végeznek, de kardiológiai, szájüregi- és  mozgásszervi, valamint szemészeti vizsgálatra is nyílik lehetőség. A testmozgás fontosságával kapcsolatos személyre szabott információkérés mellett a betegjogokról is kaphatnak tájékoztatást mindazok, akik felkeresik a Szűrés Éjszakája helyszíneit.
A teljes program részletes bontásban megtalálható a www.egeszseg.hu-n.

    Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.