2014. április 24., csütörtök 14:45

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2014. április 24., csütörtök (OS) - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hozzá kíván járulni ahhoz, hogy az Artpool Művészetkutató Központ hosszabb távon is kiszámítható módon működhessen. Ennek érdekében kész elfogadni a Központ által a magyar állam felé tett felajánlást, és lépéseket tenni a gyűjtemény állami tulajdonba vételére, majd azt egy országos közgyűjtemény részeként tovább működtetni.

    Az Artpool Művészetkutató Központ Nonprofit Kft. 1992-ben azzal a céllal jött létre, hogy a 60-as, 70-es és 80-as évekbeli művészgenerációk tevékenységét bemutassa, alkotásait megőrizze. Az intézmény az alternatív művészet értékeit gyűjti, így többek között a fluxus, a konceptművészet, a művészkönyv, a hangköltészet, a videóművészet, a művészbélyeg műfajában készült alkotásokat.

A Központ működéséhez a kultúráért felelős tárca  2011–2013 között 75 millió forint támogatással járult hozzá. Az anyagi támogatás folyósításával párhuzamosan évek óta tárgyalások zajlanak az intézmény állami fenntartásba vételéről. A Központ képviselője által szorgalmazott közgyűjteményi integráció kapcsán a minisztérium vizsgálja annak a szakmai és anyagi feltételeit, hogy a gyűjtemény a Petőfi Irodalmi Múzeum részévé váljon.

    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.