2014. április 24., csütörtök 14:46

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. április 24., csütörtök (OS) - Vitézy Dávid Demszky üzletfeleit csempészi be a fővárosi projektekbe

A Jobbik megrökönyödéssel fogadja, hogy Tarlós István ölbe tett kézzel tűri, amint Vitézy Dávid becsempészi Demszky Gábor üzletfeleit a milliárdos volumenű fővárosi projektekbe.

A BKK Zrt. által lefolytatott közbeszerzés alapján a Széll Kálmán tér rekonstrukciója és a Budai fonódó villamosközlekedés megteremtése című projektek több mint négymilliárd forintos beruházásának műszaki ellenőrzésében az ECO-TEC Műszaki-Gazdasági Tanácsadó Kft. vehet részt. A társaság tulajdonosának, Elekes Andrásnak a testvére korábban az EUROMETRO Kft. tulajdonosaként mintegy hatmilliárd forintos megbízáshoz jutott Demszky Gábor vezetése mellett a négyes metró megvalósításának egyes munkálataira.

2008 augusztusában, az akkor még ellenzéki Tarlós István nyílt levélben fordult Demszky Gáborhoz, melyben azt kérdezte: Mit csinál végül is ennyi pénzért az "Eurometro"?

A korábbi haveri kör helyzetbe hozása Vitézy Dávid által a jelek szerint annak ellenére sem zavarja a főpolgármestert, hogy – akárcsak a négyes metró – a mostani beszerzés is jócskán meghaladja az eredetileg tervezett összeget.

Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója