2014. április 24., csütörtök 18:39

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. április 24., csütörtök (OS) - A vidékpolitikának a munkahelyekről kell szólnia

    A kormány agrárpolitikája már középtávon is a mezőgazdaság visszafordíthatatlan leépülésével jár. Az MSZP Agrártagozata az Európai Parlamenti választások tükrében értékelte az agrárium helyzetét.

A kormány nem a munkahelyek megőrzését és a minőségi állattenyésztést tartja szem előtt, hanem azt, hogy az állami földek fideszes barátok kezébe kerüljenek. Az MSZP ellenzi és elítéli a hódmezővásárhelyi, mezőhegyesi, vagy éppen a komáromi rombolást. A Szent György napi állatkihajtás napján is követeljük, hogy a kormány ne hátráltassa, hanem segítse az állattartókat, a vidéki embereket! Vizsgálják felül az állattenyésztés felszámolását eredményező pályázati eljárásokat!

A magyar mezőgazdaságnak óriási helyzeti előnye van Európában. Már többször bizonyította, hogy a jelenlegi termelésnél lényegesen többre képes és jóval nagyobb szerepet is tud vállalni a foglalkoztatásból. A kormány ezt nem érti, és ha ott folytatja, ahol abbahagyta, akkor átgondolt, a vidéki foglalkoztatást bővítő politika továbbra sem lesz, csak üres ígérgetés.
    Kiadó: MSZP Országos Központ

------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.