2014. április 24., csütörtök 19:57

A Külügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. április 24., csütörtök (OS) - Prőhle Gergely és Douglas Davidson, a holokauszttal kapcsolatos ügyekért felelős amerikai különmegbízott találkozója

    Prőhle Gergely helyettes államtitkár 2014. április 24-én fogadta Douglas Davidsont, az amerikai Külügyminisztérium holokauszttal kapcsolatos ügyekért felelős különmegbízottját.
    Prőhle Gergely ismertette a 2014-es Holokauszt Emlékév kapcsán eddig lezajlott, illetve az év hátralevő részében megvalósuló eseményeket. Hangsúlyozta, hogy érdekünk az emlékév sikeres megrendezése, amely nehezen képzelhető el a magyarországi zsidó közösség aktív részvétele nélkül. A helyettes államtitkár megismételte álláspontját, mely szerint az ország szerte sikeresen zajló, kormányzati finanszírozású programok fényében aránytalannak tartja a Mazsihisz bojkottját. A helyettes államtitkár tájékoztatást adott a 2015-ös magyar IHRA-elnökség terveiről, elképzeléseiről. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által a közelmúltban kiadott nyilatkozat kapcsán Prőhle Gergely jelezte, hogy a nyilatkozatot inkább kontraproduktívnak tartja, ugyanakkor nem kétséges, hogy a kormány folytatni kívánja a Holokauszt Emlékévvel kapcsolatos párbeszédet az érintett szervezetekkel.
    
    Kiadó: Külügyminisztérium
    
------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.