2014. április 25., péntek 08:35

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. április 25., péntek (OS) - Végveszélyben az anyaföldünk

    Felhívjuk Magyarország felelős kormányát, hogy haladéktalanul, 2014. május 1-e előtt kezdeményezze a földforgalmi törvény (2013: CXXII. tv.) módosítását, és ugyanakkor Magyarország Európai Uniós csatlakozási szerződésének újratárgyalását. Felhívjuk a magyar parlamenti pártokat és a képviselőket, hogy követeljék ezeket a lépéseket a jelen és megalakuló magyar kormánytól. Kérünk minden magyar társadalmi szervezetet és állampolgárt, hogy csatlakozzon felhívásunkhoz.

2014. május 1-én esedékes a földforgalmi törvény hatályba lépése. A törvény rendelkezései ellentétesek a magyar nemzet érdekeivel, kiszolgáltatják a magyar termőföldet és ezzel a magyar gazdaságot a külföldnek. Ezzel pedig, egyszer és mindenkorra, önként feladjuk önrendelkezésünket, a magyar jövőt a szó minden értelmében, ami megpecsételi az ország gyarmati sorsát.

A nemzeti katasztrófa elkerülése érdekében felkérjük a jelenlegi és a megalakuló Kormányt és Országgyűlést, hogy haladéktalanul kezdeményezze az EU-s csatlakozási szerződés földről szóló rendelkezéseinek a felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a termőföld kikerüljön a szabad tőkeáramlás hatálya alól, és fennmaradjon a külföldiek földvásárlási moratóriuma. A tárgyalások kezdeményezésével egy időben Magyarország tagadja meg a moratórium feloldását. Földet csak Magyarországon élő magyar állampolgár szerezhessen.

Teljes felhívásunk itt olvasható: http://foldvedelem.hu/article_view.php/1186/normal

Anyaföldvédelmi Kerekasztal

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.