2014. április 25., péntek 09:23

Az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkárságának közleménye
    Budapest, 2014. április 25., péntek (OS) - Elizabeth McLaughlin Moll amerikai zenepedagógust a Kodály-módszer népszerűsítése érdekében végzett, több mint négy évtizedes munkája elismeréseképpen az emberi erőforrások minisztere Pro Cultura Hungarica díjban részesítette. Az elismerést Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár adta át 2014. április 24-én.

    Elizabeth McLaughlin Moll 1966 óta alkalmazza és népszerűsíti Kodály Zoltán zenei nevelési eszméit több amerikai egyetemen, többek között a Pittsburgh-i Duquesne Egyetem zenei tanszékén. Elévülhetetlen érdeme az is, hogy a kecskeméti Kodály Intézet Zenepedagógiai Archívuma számára feldolgozta Forrai Katalin szakmai hagyatékát, aki a kodályi koncepció óvodai nevelésben történő alkalmazásában vitt úttörő szerepet. Elizabeth Moll emellett a brit Mary Place-szel együtt megalapította a Forrai Katalin-díjat, melyet idén első ízben osztanak majd ki a kecskeméti Nemzetközi Kodály Szimpózium idején.

A Pro Cultura Hungarica díj átadására a 90 éves Szőnyi Erzsébet Kossuth-díjas zeneszerző és zenetanár köszöntésére szervezett ünnepi koncert keretében került sor. Az esemény egyben a Nemzetközi Zenei Nevelési Szimpózium első napjának díszkoncertje volt.

    Kiadó: Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.