2014. május 5., hétfő 12:16

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közleménye
    Budapest, 2014. május 5., hétfő (OS) - Nincs több haladék a Citadella jogtalan használóinak

    
Az Emberi erőforrások minisztere jogerős határozattal elrendelte a Magyar Állam tulajdonát képező, és az UNESCO által a világörökség részének nyilvánított Citadella ingatlan teljes területének MNV Zrt. részére történő birtokbaadását.

A jogerős határozat indoklása szerint a Citadellán az ingatlant használók jogviszonya rendezetlen, azt nem a világörökséghez méltóan használták.

Az MNV Zrt. a miniszteri határozatot a mai napon, a jogszabály előírásának megfelelően, végrehajtó közreműködésével végrehajtotta, a Citadella területét az ingatlan állagának felmérése érdekében lezárta.

Az MNV Zrt. tájékoztatja a közvéleményt, hogy a miniszteri határozattal érintett jogi személyek érvényes használati jogviszonnyal nem rendelkeztek, ennek ellenére a Citadella területét igénybe vették, és tovább hasznosították.

A Citadella jövőbeni használatáról és bemutatásáról a Világörökségről szóló törvény szerint, az e tárgyban készülő egységes kezelési elvek alapján dönt az MNV Zrt.

Budapest, 2014. május 5.

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.