2014. május 26., hétfő 09:01

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. május 26., hétfő (OS) - A IV. Magyar Világtalálkozó keretében a KEP és az NSKI sikeres, közös Társadalmi Párbeszéd Fórumot és szakmai tanácskozást szervezett Közép-Európáról és a Kárpát-medencéről

    A korábbi évek sikeres gyakorlatát követve ismételten szervezett Társadalmi Párbeszéd Fórumot a Közép-Európai Club Pannónia Közhasznú Egyesület (KEP) Budapesten, a Világtalálkozó keretében. Ezúttal a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel (NSKI) közösen Közép-Európa helyzetét, benne a Kárpát-medencét választottuk rendezvényünk témájául, tekintettel az I. világháború centenáriumára is. A Fórum természetesen nem csak aktuális, mai kérdésekkel foglalkozott, hanem felvetette a múlt, valamint a jövő problematikáját is. A felkért előadók elismert szakemberek voltak. Az értékes bevezető előadást a KEP társelnöke, Dr. Marinovich Endre professor emeritus, a Veritas h. főigazgatója tartotta. Az első előadást Prof. Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke vállalta "Közép-Európa gazdasági versenyképessége" címmel. Alapos elemzésében óvatos optimizmussal jelölte meg a jövő kilátásait. A rendezvény keretében a Kárpát-medencei együttműködésről fontos előadást tartottak többek között Fráter Olivér az NSKI elnökhelyettese, Molnár György az NSKI igazgatója és Radetzky Jenő, az MKIK alelnöke.
    Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.