2014. május 26., hétfő 09:02

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. május 26., hétfő (OS) - A IV. Magyar Világtalálkozó keretében a KEP és az NSKI sikeres, közös Társadalmi Párbeszéd Fórumot és szakmai tanácskozást szervezett Közép-Európáról és a Kárpát-medencéről

    Az I. világháború sokrétű hatásáról Prof. Dr. Szakály Sándor történész, a Veritas főigazgatója számolt be, az ukrajnai válság aktualitásairól pedig Bársony András volt kievi nagykövet. Ezeket az előadásokat, több más fontos, rövid hazai és határon túli előadás követte többek között Romániából, Szlovákiából, Ausztriából és Szerbiából. Köszöntötte a Fórumot Dr. Tanka László a Világtalálkozó elnöke és Duray Miklós tekintélyes felvidéki közéleti személyiség is. A Társadalmi Párbeszéd Fórumot hg. Esterházy Antal KEP elnök nyitotta meg, aki ünnepélyes keretek között átvette Dr. Tanka Lászlótól a Világ Magyarságáért közéleti kitüntetést. Zárszavában Marinovich Endre megköszönte a színvonalas előadásokat, a szervezők jó munkáját és kifejezetten sikeresnek minősítette az NSKI – KEP együttműködését. Ez valóban kifejezésre jutott a IV. Magyar Világtalálkozó munkájában több területen, így elsősorban a Világtalálkozó kiemelt közéleti programjának a Társadalmi Párbeszéd Fórumnak a megszervezésében, 2 rendezvény keretében, 15 ország közel 200 képviselőjének jelenlétében, a Fórum folyamatos internetes közvetítés mellett 5 világrész felé.
    Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.