2014. június 3., kedd 12:56

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2014. június 3., kedd (OS) - A Kúria kimondta: nem nevezhető szélsőjobboldalinak a Jobbik

    Még 2012 végén kifogásolta a Jobbik, hogy az ATV egy hírműsorában "parlamenti szélsőjobbnak" nevezte a nemzeti pártot, így megsértette a "politikai hírhez hírolvasói véleményfűzésére vonatkozó törvényi tilalmat". A Médiahatóság, majd a Médiatanács is megállapította a jogsértést, ám az ATV bírósághoz fordult. Emlékezetes, az ATV hírigazgatója kijelentette, hogy nem engedik, hogy megfélemlítse őket a Jobbik, ezért fordulnak bírósághoz.

Az első fokú bíróság szerint a csatorna nem sértette meg a médiatörvényt, a Jobbik belefér a "szélsőjobboldali" kategóriába. A Kúria azonban megváltoztatta ezt az ítéletet és megállapította, hogy az elsőfokú bíróság téves döntést hozott, a "szélsőjobboldali" jelző negatív hatást kelt a nézőkben, így a Médiahatóság és a Médiatanács helyesen járt el, amikor megállapították az ATV törvénysértését.

A Kúria végleges, megmásíthatatlan döntésével az ATV immár sokadik eljárását bukta el a Jobbikkal szemben a médiatörvény sorozatos megsértése miatt.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.