2014. június 6., péntek 12:35

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. június 6., péntek (OS) - Végre lesz reklámadó, de lehetne sokkal jobb is! Nagy mulasztást követtek el a korábbi kormányok, hogy valamilyen sajátos okból a legjövedelmezőbb ágazatok közé tartozó reklámipart is megkímélték a közpénzek számára nélkülözhetetlen adóterhektől. Miért is, kik ezek a kiváltságosok, mikor lesznek az eddigi kivételezés okai nyilvánosak? Amennyiben azonban lesz végre reklámadó, akkor ne értéksemleges legyen! Kövesse példamutatóan a társadalmi érdekeket!

    A tervezet egyformán adóztatná az összes termék- és szolgáltatáscsoport reklámját, az értéktelen gagyitól, az egészségünkre potenciálisan és tömegesen veszélyeseken át, a társadalmilag is kimagaslóan hasznosakig. Egy magára valamit is adó törvényhozás, amelynek vezető ereje mindig a régi, rossz gyakorlatokkal való leszámolást hirdeti, nem hozhat létre ilyen elkapkodott, egyszerűen csak egy kiváltságos előjog felszámolásával, és a mindeddig könnyen nyerészkedők pusztán közterhek alá vonásával törődő törvényt.
Itt a lehetőség, hogy a politikusok végre megmutathassák, számukra is fontos, hogy a népesség túlnyomó többségét rendszeresen és büntetlenül félrevezetni is képes, és ezáltal példátlan mértékű közegészségügyi leromlást is előidézni tudó szektort felelősebb szolgáltatásra kényszerítsék!
Rendet kell vágni végre a reklámipar felelőtlen, a közjót semmibe vevő tobzódásában!
A félrevezethető embereket gátlástalanul becsapó reklámokat az adók révén is szigorúbban korlátozni kell!
Javaslatokkal szívesen segítenénk.
Pós Péter elnök

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.