2014. június 10., kedd 08:02

Az Old Dohányfüstmentes Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. június 10., kedd (OS) - ÉLJEN A REKLÁMADÓ BEVEZETÉSE

    2013-ban a reklámipar bevétele 175.410 milliárd forint volt, melyet a lakosság duplán fizet meg.
Öntik, ömlesztik ránk a reklámokat!
Az ODE, mint fogyasztóvédelmi egyesület, örömmel üdvözli a reklámadó bevezetését.
Jelenleg már olyan mértékű az állampolgár zaklatása a reklámok által, hogy éppen ideje ennek megfékezése, korlátozása. Nem lehet egy televíziós adást háborítatlanul végignézni, mert a filmek megszakításával az élményeinket széttörik, megsemmisítik.
Az Internetnél az ugráló, villogó, rángatózó reklámok dühitőek. A reklámok a szabadidőnket rövidítik, lopják meg. Mindez az egészségünket károsítja. Aki másnak kárt okoz, annak (reklámiparnak) a kárért fizetnie kell.
Kíváncsian várjuk, mely fogyasztóvédelmi egyesület, és párt áll ki az állampolgárok védelmét szolgáló reklámadó bevezetése mellett. Most tisztán látható, kit képviselnek a politikai pártok (ugye nem a lakosságot?). A mai napig egyik párt sem mozdult!
Álságos a reklámipar azon állítása, hogy a reklámok által nő a lakosság fogyasztása. Ha a havi jövedelmem 100.000.-Ft, abból - akármennyi és milyen is a reklám - csak 100.0000.-Ft-ot tudok elkölteni, de azt reklámok nélkül is elköltöm. A jó minőséget pedig nem a reklám alapján állapítom meg. Hitel felvételre pedig jelenleg nehéz lesz a magyar lakosságot rábírni, mivel még nagyon égetőek a deviza adósságok okozta sebek.
A reklám az agymosás legtökéletesebb eszköze, azt is megvetetik az állampolgárral, amire különben nincs is szüksége.
    Kiadó: Old Dohányfüstmentes Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.