2014. június 11., szerda 02:16

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. június 11., szerda (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) üdvözöl minden innovatív kezdeményezést, bárkitől is származzon. Ilyen most a kormány terve néhány minisztérium vidékre költőztetéséről.

    Budapest nyomasztó túlsúlya miatt ez az ötlet már sokakban felmerülhetett, de amit biztosan tudunk: a VVM alapítója 20 éve javasolta a Földművelésügyi Minisztérium átköltöztetését Gödöllőre (és esetleg a kulturális tárcáét Szentendrére).

VVM úgy gondolja, hogy egynéhány minisztérium vidékre költőztetése hasznos politikai és társadalompolitikai újítás lenne, különösen, ha ez egy hatékony és fenntartható megoldás.

A kormány terve közigazgatási, gazdasági és főleg politikai szempontból kockázatos. Érdemes lenne egy valóságos társadalmi párbeszédben átgondolni azt, és egy jó, közmegegyezésen alapuló programot kialakítani. Ebből súlyos hiba lenne kihagyni a MTA-t.

A VVM örömmel tapasztalja, hogy javaslatai egyre-másra visszaköszönnek különböző pártok és a kormányzat munkájában. Az esetek egy részében arról lehet szó, hogy más is eljutott arra a logikusan kínálkozó megoldásra, amelyet a VVM korábban kialakított. Más esetekben viszont egyszerű átvétel sejthető.

Csak biztatni tudunk minden politikai, szakmai és civil szervezetet: vegyék át bátran a VVM javaslatait! A VVM nem törekszik sem hírnévre, sem hatalomra. Amit javasol, az mindenkié, aki a köz javát kívánja szolgálni.

Ha pedig valaki kutatva a VVM javaslatainak tárházában, nem talál megfelelőt, kérjen tőle segítséget!

www.valtozovilag.hu/felhivas.htm

    Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.