2014. június 12., csütörtök 09:30

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesületének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. június 12., csütörtök (OS) - A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete közleménye az IMF legújabb, hazánkra vonatkozó országjelentése kapcsán

    Az elmaradás miatt nálunk egy tőkeszegény, sebezhető gazdaság jött létre. Amikor e mostani országjelentés az okokat keresi, illetve javaslatokat tesz, azok egy része inkább csak tüneti megállapításoknak tekinthető, de a valós probléma is ott van az is az országjelentésben. Megemlítik ugyanis, mégpedig a magyar kockázatmátrix összefoglalóban, hogy az első probléma a globális tőkepiaci felfordulás, idegesek és kockázatkerülők lesznek a befektetők, melyre nagy az esély és nagy károkat tud okozni.

A tőkeerős, stabil gazdaságot nem rendíti meg a befektetők idegeskedései, kockázatelkerülései (kockázatos befektetés alatt előszeretettel emlegetnek minket), hanem az ilyen felfordulásoknak a tőkeszegény, sebezhető gazdaságok lesznek kárvallottjai, azaz mi.

Sokan megírták már a gazdaságunkról, hogy tőkeszegény, de a valós összefüggést, nevezetesen hogy a volt keleti blokk országai közül egyedül hazánkban elmaradt restitúció a kialakult tőkeszegénység fő oka, azt már csak kevesen.

Ne legyen hát ez tabutéma, merjünk erről nyíltan beszélni, az ország és a gazdaság előremenetele érdekében.
További írások erről honlapunkon.

KISE
Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete
Alapítva 1990
www.kisemmizettek.hu

    Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.