2014. június 17., kedd 19:52

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. június 17., kedd (OS) - Kezdeményeztük a Magyar Nemzeti Banknál az OTP Bank tevékenységi engedélyének visszavonását, mivel súlyosan sérti az ügyfelei érdekeit és tevékenysége nem felel meg a prudens működés előírásainak.

    Az OTP éveken keresztül tartó tisztességtelen és törvényeket sértő működése már több milliárd forintnyi kárt okozott az ügyfeleinek.

A beadványunkban hivatkozunk Gazdasági Versenyhivatal és a PSZÁF több határozatára. Ezekből kiderül, hogy az OTP hosszú évek óta a legkülönbözőbb módon téveszti meg a fogyasztókat,  tisztességtelen   kereskedelmi gyakorlatot folytat és semmibe veszi fogyasztóvédelmi előírásokat.  Kitérünk több OTP-t sújtó jogerős bírósági ítéletre és néhány olyan hamis állításra, mellyel az OTP félre akarta vezetni a bíróságokat.

Szükségesnek tartjuk az MNB határozott lépését, mert addig nem lesz hazánkban tisztességes, a társadalom elvárásainak megfelelő bank és pénzrendszer, amíg a legnagyobb piaci szereplő szinte háborítatlanul, következmények nélkül végezheti éveken, évtizedeken keresztül kárt okozó mesterkedéseit.

A beadványt a Pénzügyi Szervezetek Lakossági Figyelője Közhasznú Egyesület  és a Hiteles Mozgalom készítette. Itt megismerhető a beadvány  teljes egészében:

http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/kerdeseink-es-a-kapott-valaszok/otp-engedely-visszavonas---kezdemenyezve.html

    Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.