2014. július 7., hétfő 11:48

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. július 7., hétfő (OS) - A DÉSZ - a devizaadósok hiteles, államilag is elismert ÉRDEKVÉDELMI szervezete, egyesülete - csatlakozik a szakértői,  FOGYASZTÓVÉDELMI egyesület, a PITEE dr. Áder János köztársasági elnökhöz írt kéréséhez!

    Elnök úr! Ezt a - Magyarországon a banki uzsorát szentesítő - Devizahiteles Törvényt, ne írja alá! Ne legyen cinkos a devizaadósok kifosztásának törvényesítésében.
Arra hívjuk fel a figyelmét, hogy ne csak makro, hanem mikro szinten is történjen meg a helyzet átvilágítása. A HATÁSVIZSGÁLATOT, a TRANSZPARENCIÁT követelje meg a családok szintjén is. Azaz mindazok az intézkedések, amelyek a Devizahiteles Törvényből erednek, milyen hatást váltanak ki a szerződések szintjén, konkrétan a devizahiteles családokra, LEGYEN LÁTHATÓ.
A médiában megjelenő porhintéssel ellentétesen a valóság az, hogy a bankok által kikényszerített UZSORA, azaz többlet befizetési kötelezettség meghaladja magát a felvett kölcsön összegét. A többlet teher (havi törlesztő, tartozás) forrása a számításokban az ÁRFOLYAMVÁLTOZÁS! Az árfolyamrés és az egyoldalú szerződésmódosítás kiiktatása a számításokból a TÖRVÉNYTELEN TEHER 10 %-át sem veszi le rólunk devizaadósokról. Mindaddig, amíg az ÁRFOLYAMVÁLTOZÁS a tartozás számításokban figyelembe van véve, nem lehetséges igazságos rendezés. Itt mutatjuk be a valós viszonyokat számítási példán keresztül: http://www.devizaados.hu/ Tilk László Géza elnök

    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.