2014. július 12., szombat 05:30

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége közleménye
    Budapest, 2014. július 12., szombat (OS) - Kiket és milyen kár is ér az úgynevezett devizaalapú kölcsönszerződések kapcsán? A médiában jó ideje sorozatosan banki forrásokra alapozott makro számítások jelennek meg, amelyek azt hivatottak kommunikálni, hogy a bankokat milyen hatalmas károk érik a devizaalapú kölcsönszerződések kapcsán.  Jelen időszakban az úgynevezett forintosítást 3700 milliárd forintra árazták.

    Az úgynevezett devizaalapú kölcsönszerződések szabályozta ügyletekben nem a bankot, hanem minket,  DEVIZAADÓSOKAT ÉRT és ér folyamatos KÁR,  a forintkölcsönhöz kapcsolt devizaalapú elszámolás miatt. A devizakölcsön és az úgynevezett devizalapú kölcsön nem azonos! Devizakölcsön az, amikor az ügyfél devizában vette fel a kölcsönösszeget, abban törleszt és ugyanabban történik az elszámolás. Ők nevezhetők devizahiteleseknek. Mi, akik deviza elszámolású forintkölcsönöket vettünk fel, DEVIZAADÓSOK vagyunk. Kiszámoltuk és megvizsgáltuk az ugyanilyen paraméterekkel rendelkező forint elszámolású és deviza elszámolású ügylet adatsorait. Ajánljuk szíves figyelmébe mindazoknak,  akik összetévesztik a devizakölcsönt a devizaalapú kölcsönnel, a devizahitelest a devizaadóssal. Mi devizaadósok a számszerűsíthető kárunkat a tisztességes forintkölcsön szerinti befizetések és az úgynevezett devizaalapú - csalárd - kölcsönszerződéssel kikényszerített  összegek közötti különbségben jelöljük meg. Számpéldánk a www.devizaados.hu hivatalos weboldalunkon, a Facebookon a https://www.facebook.com/devizaadosok címen ismerhető meg.
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.