2014. július 20., vasárnap 13:30

A Fejér Mag Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. július 20., vasárnap (OS) - A Fejér Szövetség közel 4 év után újra a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottsághoz fordult a székesfehérvári Nemzeti Emlékhelyre tervezett újabb kegyeletsértés miatt.

    Részlet a Bizottság 4 évvel ezelőtti leveléből:
"Bizottságunk törvény szerinti jogállásából és kötelességéből eredően 2004. november 23-i határozatának értelmében a királysírok helyeit, a hajdani bazilika területét a Nemzeti Sírkert részévé nyilvánította. Itt tehát a Nemzeti Sírkertre vonatkozó eljárások nem tesznek lehetővé olyan profán programokat, mint a bazilika alá tervezett "panoptikum"-szerű bemutatás, amit Bizottságunk ellenzett." (http://fejerszovetseg.blogspot.hu/2011/01/sajtotajekoztato-januar-7- en.html)

S, ha a "panoptikum"-szerű bemutatást koronázási színjátéknak nevezik, s nem a bazilika alá, hanem a romjaira, sírok fölé ácsolt színpadra tervezik, s nem élethű, hanem óriásbábukkal rendezik, akkor nem profán az, amit - méltó kialakítás helyett - éppen ott akarnak hagyománnyá tenni?

Nem tudjuk elképzelni, hogy a Bizottság változtasson megalapozott korábbi véleményén, vagy hallgasson, amint a megyei sajtó és minden érintett, megszólított fél.

Kérdés, hogy meg tudja-e győzni a vezetést, hagyjon fel azzal, hogy a királyi és királynéi sírok helyeiként tisztelt Nemzeti Sírkertben építgessen minden évben tömegrendezvényhez ideiglenes emelvényt, hogy világosan lássa, mi az, ami HELYÉNVALÓ és mi az, ami SZENTSÉGTÖRÉS!

Fejér Szövetség
http://fejerszovetseg.blogspot.hu/2014/06/nyilt-level-szekesfehervar. html

    Kiadó: Fejér Mag Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.