2014. július 20., vasárnap 16:45

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. július 20., vasárnap (OS) - DK: Orbán egy szélsőjobboldali figurát akar kinevezni római nagykövetté

    A magyar kormány Szentmihályi Szabó Péter szélsőjobboldali publicistát jelölte Magyarország római nagykövetének. Első meghallgatására már sor is került a parlament Európai Ügyek Bizottságában, mely személyét elfogadta. A hónap végén a Külügyi Bizottság is meghallgatja a jelöltet.

Szentmihályi Szabó írásai gyakorta jelentek meg a legszélsőségesebb magyar orgánumok hasábjain, így a Csurka István alapította Magyar Fórumban, a Kárpátiában, a Nemzetőrben.
Jelenleg állandó rovata van a Magyar Hírlapban, továbbá az Echo TV-ben. Szentmihályi Szabó nem beszél olaszul, még fideszes körökben is meglepetést keltett jelölése. Egyesek szerint: "életművének erősen kétséges színvonala miatt Kossuth-díjat nem kaphat, így a kormány egy nagyköveti poszttal próbálja honorálni eddigi szolgálatait".

A Szentmihályi Szabónak szánt új szerep az Orbán-kormány szélsőjobboldali elkötelezettségét igazolja. A Demokratikus Koalíció úgy véli: nem egyszerűen a Jobbiknak tett engedményről van szó, hanem a Jobbikkal kötött koalícióról, amit különösen veszélyessé tesz, hogy az most Magyarország Európa-politikáját is meghatározni látszik.
A Demokratikus Koalíció visszautasítja, hogy Szentmihályi Szabó Péter vagy a hozzá hasonlatos, rasszista szellemiségű figurák szerepet kaphassanak a magyar diplomáciában.

Követeljük, hogy jelölését azonnal vonják vissza.

Ara-Kovács Attila külügyi kabinetvezető
Demokratikus Koalíció

    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.