2014. július 22., kedd 17:13

A Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. július 22., kedd (OS) - Ujhelyi az Európai Bizottsághoz fordul az uniós források befagyasztása miatt

    Miután az Orbán-kormány ismét csak ködösít és becsapja a nyilvánosságot az ügyben, ezért a mai napon írásbeli kérdéssel fordultam az Európai Bizottsághoz. Ebben többek között arra várok választ, hogy pontosan hol tartanak a megkezdett vizsgálatok, vannak-e már részeredmények, mi indokolja pontosan a kifizetések átmeneti hiányát, a magyar kifizető-rendszer mely részeit tartja kifogásolhatónak a brüsszeli testület, de arról is pontos tájékoztatást várok, hogy mikor nyújtott be utoljára a magyar állam uniós számlát, mikor történtek az utolsó utalások és mikorra várható, hogy ismét megindulnak a kifizetések.

Az Európai Unió átláthatóságra és tisztességes, egyenlő eljárásra vonatkozó szabályait a magyar kormánynak is be kell tartania. Azt azonban el kell kerülni, hogy Orbán Viktor és kormányának tudatos gátlástalansága vagy tudatlan hibája miatt a magyar embereket, a magyar vállalkozókat büntessék. Mi, magyar szociáldemokraták nem a fideszes erőtér, hanem a magyar emberek valós érdekeit képviseljük.

dr. Ujhelyi István
Az MSZP európai parlamenti képviselője
    Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.