2014. július 23., szerda 07:39

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. július 23., szerda (OS) - Az új támogatási rendszer ismét az agrároligarcháknak kedvez, de nem teremt munkahelyet

    A kormány agrár- és vidékfejlesztési támogatásokkal kapcsolatos bejelentése világosság teszi, hogy a Fidesz-kormány kommunikációs csúcsteljesítménnyel kívánja elfedni azt a tényt, hogy nincs valódi koncepciója arra, hogy a vidéken élők millióinak válságos helyzetén hogyan javítson.
Nem lehet vidékfejlesztési támogatásnak nevezni azt a rendszert, melyben a 4-5 millió vidéki ember felemelkedésére a támogatások hét évre jutó 1100 milliárdnyi összegéből évente egy főre fajlagosan alig 30 ezer forint esik. Eközben a néhány tízezer 1200 hektár közeli agrárvállalkozó a 350 milliárd forint éves agrártámogatás 80 százalékán osztozik, ami fajlagosan számukra fejenként évi 15-20 millió forint támogatást jelent.
A földforgalmi törvényből pedig a Jobbik végsőkig kitartó tiltakozása ellenére is kigyomlálta a Fidesz azt a kitételt, mely munkahelyteremtéshez kötötte volna a magas támogatásokra való jogosultságot, így egyáltalán nem biztosítja a rendszer értékteremtő munkahelyek létrejöttét.
    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.