2014. július 23., szerda 10:14

Az Alapítvány az Idős és Sérült Állatokért közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. július 23., szerda (OS) - Mastino a téren! Történelmi napra készülnek a hazai Mastino Napoletano kutyafajta szerelmesei. Több mastino indul Budapesten közös sétára, hogy "elvegyüljön" a járókelők között.

    Mastino a téren!

Történelmi napra készülnek a hazai Mastino Napoletano kutyafajta szerelmesei.
Több mastino indul Budapesten közös sétára, hogy "elvegyüljön" a járókelők között.

A kezdeményezés januárban indult Olaszországból, melyet a CACEP (Circolo Amatori Cane e Presa) szervezet indított, hogy megismertesse eme különleges fajtát az emberekkel, bemutassa a helyes állattartás szabályait és népszerűsítse a fajtát.
Mastino tulajdonosok a világ több pontján, Olaszország nagyvárosai után az Egyesült Királyságban, Szlovákiában, Argentínában, az Egyesült Államokban és Belgiumban is megszervezték a "Mastino a téren!" figyelemfelhívó megmozdulásaikat.

A CACEP Hungary és az Alapítvány az idős és sérült állatokért szervezet Mastino Mentés programjának keretében Magyarországon, Budapest egyik történelmi helyszínén indul a hazai mastinos közösség egy része közös sétára, hogy közvetlen közelből megismerkedhessen vele bárki, aki már ismeri vagy még soha sem találkozott az ókori Arénák elfeledett hőseivel.


    Kiadó: Alapítvány az Idős és Sérült Állatokért

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.