2014. július 23., szerda 15:07

A Fidesz közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. július 23., szerda (OS) - A Fidesz reagálása Varju László (DK) nyilatkozatára - A fejlesztési források lehívására egyedül a bukott baloldal volt képtelen

    Az elmúlt hetekben 401,7 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett Brüsszelből és ahogy azt a ma megjelent friss jelentés is kiemeli: Magyarország az élmezőnyben van 2007-2013-as európai uniós támogatási ciklus forrásainak lekötésében.  A hazánkat illető fejlesztési források kifizetését egyedül a Gyurcsány-Bajnai-kormány veszélyeztette, amely 2010-ig csupán 970 milliárd forintot volt képes hazahozni, szemben a jelenlegi kormánnyal, amely 2010 óta több mint 4800 milliárd forint uniós forrással támogatta új munkahelyek létrejöttét, a gazdaság növekedését, kórházak és iskolák építését.

A fejlesztési források kifizetését semmi sem veszélyezteti, a támogatási rendszer átalakításával éppen az a cél, hogy a hazánkat illető pénzeket minél gyorsabban, átláthatóbban és a pályázók számára egyszerűbb támogatási rendszerben tudjuk lehívni az ősszel kezdődő új uniós költségvetési ciklusban. A pályázók üdvözlik a 2007-ben létrehozott bürokratikus és korrupt rendszer felszámolását, azt csak az önös anyagi érdekeiket féltők támadják.
    Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.