2014. július 23., szerda 19:59

Az Olvasókörök Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. július 23., szerda (OS) - "Értünk Kunság mezein, ért kalászt lengettél" címmel július 18-20 között tartották az Olvasókörök Országos Szövetsége és a Kisújszállási 48-as Olvasókör által szervezett Kárpát-medencei találkozójukat a szövetség tagszervezetei.

    Többek között Újvidékről, Mohácsról, Nagykanizsáról, Hódmezővásárhelyről, Orosházáról, Balmazújvárosból, Hajdúszoboszlóról is érkeztek olvasóköri csoportok a seregszemlére. A nagyszabású, háromnapos programon a Művelődési és Ifjúsági Központ nagytermében tartott ünnepségen a szövetség vándorbotja az olvasókörök városából, Hódmezővásárhelyről, a Csúcsi Olvasókörből egy évre a fennállásának 145. születésnapját ünneplő Kisújszállási 48-as Olvasókörhöz került. A kisújszállási önkormányzat, valamint számos intézmény, vállalkozó, és a helyi civil szféra színe java mellett magánszemélyek támogatásával is megvalósuló rendezvény gálaműsorában, majd aratóversenyen is részt vett a mintegy 150 fős vendégsereg. Irodalmi, helytörténeti emlékműsort tartottak a Kálvin parkban és a Városháza parkjában. Az Olvasókörök Szövetsége vándorkiállításának megtekintése mellett pedig a helyi látványosságok, értékek megismerésére is jutott idő.  A házigazdák EU-s, míg az Olvasókörök Országos Szövetsége NEA pályázati támogatással egészítette ki saját forrásait. A találkozó a 48-as Olvasókör felújított épületében az erre az alkalomra elkészült egyesületi zászló felavatásával, majd szabadtéri vendéglátással, kötetlen beszélgetéssel zárult.
    Kiadó: Olvasókörök Szövetsége

------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.