2014. július 24., csütörtök 00:31

A Magyar-Izraeli Baráti Társaság Kulturális Egyesület, Szentendre-Dunakanyar közleménye (5. rész)
    Budapest, 2014. július 23., csütörtök (OS) - Mi történik valójában Gázában? A Szentendre-Dunakanyari Magyar-Izraeli Baráti Társaság állásfoglalása

    Egyesületünk, a Szentendre-Dunakanyari Magyar Izraeli Baráti Társaság felszólítja a magyar média véleményvezéreit, munkatársait, hogy adjanak az izraeli-arab konfliktusról valós, tárgyilagos képet. Gondoljanak arra, hogy csúsztatásokkal, félinformációkkal csak a hazai antiszemitizmust gerjesztik, még ha nem is ez volt a céljuk. Deák Ferencet idézve: "Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek csak egy paragrafusa volna: hazudni nem szabad." Ma ezt úgy mondhatná a haza bölcse: Csúsztatni, félretájékoztatni nem szabad.

Végezetül felszólítjuk a Magyar Köztársaság kormányát és a Külügyminisztériumot, hogy egyértelműen álljon ki a Közel-kelet egyetlen működő polgári demokráciája, Izrael Állam önvédelmi joga mellett és határozottan ítélje el a Hamasz terrorista tevékenységét.

Kelt Szentendrén, 2014. július 23-án.

A Magyar-Izraeli Baráti Társaság
Szentendre-Dunakanyar
elnöksége

    Kiadó: Magyar-Izraeli Baráti Társaság Kulturális Egyesület, Szentendre-Dunakanyar

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.