2014. július 24., csütörtök 08:23

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2014. július 24., csütörtök (OS) - Az egyetem nem trafik! - A mai napon lép hatályba a felsőoktatási törvény módosítása, amely a kancellári rendszer bevezetéséről és az új vezetők pályáztatásáról rendelkezik, de a miniszterelnök már tudja, kiket fog az egyetemek és főiskolák nyakára ültetni. De honnan tudja mindezt hetekkel a pályázati eljárás lezárása előtt.

    Orbán Viktor szokásos rádióinterjújában legutóbb véletlenül elszólta magát. Kijelentette, hogy "a kancellárok egy részéről már tudja, hogy kiket fog kinevezni". Ugyanakkor amennyiben a Kormány betartaná a jogszabályokat és valódi pályáztatás során dőlne el, hogy kik lesznek a kancellárok, a miniszterelnök még csak nem is sejthetné, kik lesznek az egyetemek mindenható urai.

A kancellári rendszer bevezetéséről, így az új vezetők pályáztatásáról is rendelkező törvénymódosítás csupán a mai napon lép hatályba, így valódi pályáztatásról eddig még szó sem lehetett. Ráadásul legalább 15 napot kell hagyni a jelentkezőknek a pályázatok lezárásáig.

Vajon honnan tudja Orbán Viktor a lehetséges legkorábbi időpont előtt több héttel, hogy kiket fog kancellárnak kinevezni? Az LMP írásbeli kérdéssel fordult a miniszterelnökhöz, hogyan lehetséges mindez. Nagyon úgy fest, hogy a trafikmutyihoz hasonló esettel állunk szemben, ami az LMP szerint botrányos és felháborító.

Ikotity István
az LMP országgyűlési képviselője

Pető Ernő
az LMP felsőoktatási  szakszóvivője

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.