2014. július 24., csütörtök 13:53

A Magyar Munkáspárt közleménye
    Budapest, 2014. július 24., csütörtök (OS) -

Ukrajna: lábbal tiporják a demokráciát

A Munkáspárt a demokrácia meggyalázásának, a fasiszta diktatúra újabb megnyilvánulásának tartja az ukrán parlament mai döntését az Ukrán Kommunista Párt parlamenti frakciójának feloszlatásáról.

Az ukrán hatalom Kelet-Ukrajnában terroristaként bán saját állampolgáraival, válogatás nélkül lövi a polgári lakónegyedeket, félresöpri a választók akaratát, üldözi a kommunistákat, és mindenki mást, aki másként képzeli el Ukrajna jövőjét.

Teheti mindezt azért, mert maga mögött tudja az Egyesült Államok és az Európai Unió politikai, pénzügyi és katonai támogatását.

A Munkáspárt felszólítja a magyar kormányt: hagyjon fel a polgári demokratikus értékeket lábbal tipró ukrán fasiszta diktatúra támogatásával! Ha a magyar kormány demokratának vallja magát, ítélje el a demokrácia lábbal tiprását Ukrajnában! Mondjon nemet az EU újabb oroszellenes szankcióira! Ne engedje, hogy Európa tovább rohanjon a háborúba!

Budapest, 2014. július 24.

Munkáspárt Elnöksége

Munkáspárt Sajtóiroda