2014. július 25., péntek 10:00

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. július 25., péntek (OS) - Előre az egymillió új munkahely felé!

    A Jobbik szerint megdöbbentő, hogy egy héttel a Nokia komáromi gyárának bezárását követően újabb jelentős létszámcsökkentésre kerül sor. Ezúttal a Magyar Telekom dolgozóinak ötödét, 1700 embert bocsátják el az állásából. A Jobbik együtt érez a munkahelyüket elveszítő emberekkel, és őszintén kívánja, hogy az érintett munkavállalók sikeresen és minél rövidebb időn belül el tudjanak helyezkedni más, tisztességes megélhetést biztosító munkahelyeken.

Látható ugyanakkor az is, hogy a Fidesz-kormány által külföldi cégekkel kötött több tucatnyi stratégiai megállapodás csupán a Fidesz politikai PR-akcióinak sorozatát gyarapítja, a kommunikációs hatáson túl érdemi hatásuk egyáltalán nincs. Tovább nehezíti a gazdasági fellendülést és a munkahelykeresést a kormányzati gazdaságpolitika is. Több évi kormányzás után még mindig rendszeresen át- és újraírják az adójogszabályokat, és az Orbán-kormány még mindig nem döntötte el, mely szektorokban kíván stratégiai okokból szerepet vállalni és mely szektorokat enged piaci alapon működni. A cégek számára ez kiszámíthatatlan és kockázatos üzleti környezetet jelent, ahol az adóterhelés is meghaladja a régiós versenytársakét.

    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.