2014. július 25., péntek 11:56

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2014. július 25., péntek (OS) - Aránytalan, elfogadhatatlan és értelmetlen az erőszak alkalmazása Gázában - A gázai konfliktusban mindkét fél a nemzetközi jogot megszegve alkalmaz erőszakot. A halálos áldozatok száma megdöbbentő módon növekszik, ami a nemzetközi közösségtől azonnali válaszokat követel meg.

    Az, ami Gázában történik, a nemzetközi közösség alapértékeinek megcsúfolása, a konfliktus pedig humanitárius katasztrófához fog vezetni. A Hamasz izraeli civil célpontokra kilőtt rakétái és az erre adott aránytalan izraeli katonai válasz egyaránt sérti a nemzetközi jogot és a nemzetközi humanitárius jogot.

A palesztin halálos áldozatok száma az ENSZ palesztin menekültekért dolgozó szervezete (UNRWA) szerint bármelyik pillanatban átlépheti a 800-at, ami azt mutatja, hogy a katonai eszközök alkalmazása teljesen értelmetlen és elfogadhatatlan.

Az EU-nak és a nemzetközi közösségnek ezért minél előbb mindent meg kell tennie a fegyvernyugvás kikényszerítéséért és a humanitárius katasztrófa mérsékléséért. Ezt követően újra kell indítani a palesztinok és az izraeliek közötti tárgyalásokat, a békefolyamatnak pedig a "két állam" megoldás irányába kell haladnia. Az erőszakhullám megállításának feltétele az is, hogy Gáza hét éve tartó blokádját Izrael felszámolja.

Meszerics Tamás
az LMP EP-képviselője

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.