2014. július 25., péntek 12:27

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. július 25., péntek (OS) - Magyar szakértő az EU egyik ukrajnai missziójának az élén

    Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője Mizsei Kálmánt nevezte ki annak a most alapított uniós missziónak az élére, melynek feladata lesz a civil biztonsági szervek, így a rendőrség és a nemzeti gárda reformjának a megtervezése és levezénylésének segítése.

A Demokratikus Koalíció üdvözli, hogy az Unió vezetése változtatott az eddigi politikai gyakorlaton s az elmúlt napok eseményei nyomán komoly és konkrét segítséget kíván nyújtani Ukrajnának. Másrészt elégtétellel veszi tudomásul, hogy arra a Mizsei Kálmánra esett vezetőként a választása, aki az elmúlt több, mint húsz év során, igen felelősségteljes nemzetközi posztokon szolgálta a demokratikus átalakulást a posztszovjet térségben.

A DK továbbá bízik abban, hogy Mizsei Kálmánnak sikerül munkásságával visszaszereznie Magyarországnak azt a megbecsülést, amelyen az Orbán-kormány Ukrajna-politikája oly szégyenteljes foltot ejtett.

Mizsei 1992 és 1995 között a New York-i Kelet-Nyugat Intézet munkatársaként dolgozott. 2001 és 2006 között az ENSZ-főtitkárhelyetteseként a szervezet fejlesztési programjának, az UNDP-nek az európai, illetve posztszovjet-térségbeli irodáit vezette, később pedig az unió különmegbízottjaként a Moldovai Köztársaságban, a trasznyisztriai válság megoldásán dolgozott.

Ara-Kovács Attila
külügyi kabinetvezető

Demokratikus Koalíció

    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.