2014. július 26., szombat 09:58

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2014. július 26., szombat (OS) - Liberálisok: A pesterzsébetieknek szükségük van a helyi strand-fürdőre

    A Magyar Liberális Párt pesterzsébeti polgármesterjelöltje elkötelezett a kerületi fürdő újbóli megnyitása mellett. A strand 2001-ben, a fürdő pedig 2005-ben zárt be, azóta a terület kihasználatlan.
    A Pesterzsébeti fürdő a főváros  egyetlen olyan gyógyfürdője, ahol brómos, jódos gyógyvíz van. A fürdő és strand nagyon népszerű volt, nemcsak az erzsébetiek jártak ide előszeretettel, hanem Budapest sok más pontjáról is jöttek ide a gyógyulni és pihenni vágyók.
    A tulajdonos, a BGYH Zrt. veszteségesnek találta ugyan 2005 előtt a működtetést, ám ez nem jelenti azt, hogy ha a fürdő a kerület tulajdonába kerülne, ne lehetne nyereségesen üzemeltetni. Ahogy Csepel meg tudta vásárolni a BGYH Zrt-től jelképes összegért a strandot, úgy Pesterzsébet estében is reális lehetőség van erre. A felújításához szükséges összeg jelentős részét Európai Uniós pályázatokból lehetne előteremteni,de akár állami forrásokat is be lehetne vonni a gyógyturizmus támogatásaként.
    A Liberálisok helyi szervezetének részletes elképzelése van a hasznosításra és a nyereségessé tételre. A kerület lakóinak egyértelműen igénye van a létesítményre, ezért a Liberálisok sikeres választási szereplés esetén, mindent megtesznek majd a strand és a fürdő újranyitásáért.

Rózsa Mihály, az MLP XX. kerületi polgármesterjelöltje

    Kiadó: Magyar Liberális Párt

------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.