2014. július 26., szombat 12:55

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. július 26., szombat (OS) - Liberálisok reagálás Orbán Viktor Tusványoson elhangzott beszédére

    Orbán Viktor ma új államrendet hirdetett. Orbán Viktor ma megtámadta mindazt, ami a demokrácia alapja. Nemet mondott a szabadságra, a piacgazdaságra, a civil társadalom önszerveződésére és értékeire. Orbán Viktor ma megtagadta mindazt, amiért egykoron harcba szállt és politikai szerepet vállalt, megtagadta egykori önmagát. És minderre szemmel láthatólag büszke.
    A liberalizmusban a gyengébbet eltapossák – állította Orbán Viktor ma, miközben kormánya sokezer embert tett munkanélkülivé, éhbérért dolgozó közmunkássá, magára hagyta a rokkantakat, gyengéket, elesetteket. Orbán arról beszélt, hogy a liberalizmus nem védi a közösségi vagyont, miközben kormánya sorra államosította a közintézményeket és fosztotta meg az állampolgárokat magánnyugdíjuktól. Orbán Viktor arról beszélt, hogy a liberalizmus nem ismeri el a világ magyarjainak egy nemzethez tartozását, miközben kormánya a határon túli magyarokkal és a nyugati világgal is csak konfliktusokat szít, s a világ magyarjai csak akkor fontosak számára, ha a szavazóurnákhoz kell menni. Orbán Viktor nem mond igazat, amikor a liberalizmust támadja, hiszen a liberalizmus egykori elkötelezett híveként teljesen tisztában van a szabadságelvű államrend értékeivel.

    Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.