2014. július 28., hétfő 13:08

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2014. július 28., hétfő (OS) - Miért kivételeznek a jó politikai kapcsolatokkal rendelkező bányákkal? - Egymásnak ellentmondó állításokkal takargatják a hatóságok az Orbán Győző tulajdonában lévő tőzegbányák kivételezettségét. Miközben egyszer azt állítják, hogy nincs megállapodás a védett területen zajló bányászatról, a kiadott engedély éppen arról szól, hogy a természet megóvása érdekében csak később fogják korlátozni a kitermelést. Az LMP írásbeli kérdésben tudakolja, hogy mi az oka annak, hogy a jelek szerint a korlátozások eddig elmaradtak a kivételes politikai kapcsolatokkal rendelkező bánya esetében, és mikor kerül sor ezek életbe léptetésére.

    Szél Bernadett korábbi írásbeli kérdésére adott válaszában Fazekas Sándor azt írta: "A Gánt Kő és Tőzeg Kft. és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság nem kötött semmiféle megállapodást". Ezzel szemben a bányának a környezetvédelmi felügyelőség által kiadott működési engedélyében az szerepel, hogy bár a terület törvényes védettséget élvez, a vállalkozóval kötött "egyedi megállapodás" szerint korlátozásokkal csak később fognak élni.

Fazekas Sándor szavai arra utalnak, hogy az Orbán-családhoz kötődő cég ügyében a hatóság eddig nem élt az általa indokoltnak tartott korlátozásokkal. Szél Bernadett újabb írásbeli kérdése a különleges bánásmód okainak és következményeinek feltárását várja a földművelésügyi minisztertől.

Szél Bernadett
az LMP társelnöke

    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.