2014. július 28., hétfő 17:15

Az MSZP Országos Központjának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2014. július 28., hétfő (OS) - Tarlós István és Wintermantel Zsolt mellébeszél metróügyben

    3. Közismert, hogy az M4-es metró építését az első Orbán-kormány akadályozta meg a "gazdag országok luxusára" hivatkozva. A metró végül a baloldali kormányok támogatásával kezdett épülni, 2007-ben már az alagutak készültek, 2010-ben pedig szerkezetkész állapotban volt a metró. Tarlós István városvezetésének további csaknem 4 év kellett ahhoz, hogy a fennmaradó munkákat elvégezze. A fideszes vezetés azóta sem tett semmit annak érdekében, hogy a metróépítés második szakaszát folytatni lehessen, noha tudnia kellene, hogy jelenlegi hosszában az új vonal nem tölti be eredetileg tervezett funkcióját.
4. Az M3-as metró meghosszabbítása és felújítása már Budapest 2008-as Integrált Városfejlesztési Stratégiájában is szerepelt és a BKV-nál is készültek a felújításra vonatkozó tanulmányok. 2010 előtt a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyásával a metró járművei is átestek olyan nagyobb alkatrészcseréken és javításokon, amely meghosszabbította a szerelvények élettartamát. Távolról sem igaz tehát, hogy az előző városvezetés és a közgyűlés nem foglalkozott a témával.

Arra kérem Tarlós Istvánt és Wintermantel Zsoltot, hogy az október 12-ig hátralévő időszakban inkább a 3-as metró felújításának elindításáért dolgozzanak, ne mellébeszéléssel és tények elfedésével mulassák azt a kis időt.

Kunhalmi Ágnes,
az MSZP budapesti elnöke

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.