2014. július 28., hétfő 17:24

A Színházi Kritikusok Céhe közleménye
    Budapest, 2014. július 28., hétfő (OS) - NYILVÁNOS A SZÍNIKRITIKUSOK DÍJA IDEI VÁROMÁNYOSAINAK NÉVSORA (1. rész)

    A Színházi Kritikusok Céhe idén 34. alkalommal nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját. A céhtagok legalább évi kilencven premier megtekintése után voksolhatnak, s aki a legtöbb szavazatot kapja, az viheti haza a díjat. A tizenöt kategória mindegyikében a három legjobb szerepel, s hogy közülük kié a díj, az csak 2014. szeptember 21-én, a Trafó – Kortárs Művészetek Házában megrendezett átadó ünnepségen derül ki. A kritikusok itt hozzák majd nyilvánosságra az idei életműdíjas kilétét: az eddigi pályát elismerő díjat korábban Törőcsik Mari (2011), Senkálszky Endre (2012) és Zsámbéki Gábor (2013) vette át. A közönség számára is nyilvános est rendezője Néder Panni rendező.

A kéttagú szavazatszámláló bizottság összesen 898 voksot számolt össze. A kritikusok hetvenhárom társulat, illetve színház 148 produkciójára szavaztak a különböző kategóriákban, a szavazólapokon összesen 120 színész neve szerepelt. A legtöbb jelölést, összesen tizenkettőt független csapatok kapták, míg az Örkény Színház nyolc jelölést, a Vígszínház négy, a Katona József Színház három nominációt szerzett. A jelöltek között három vidéki és három határon túli magyar alkotót, illetve előadást találunk.
    Kiadó: Színházi Kritikusok Céhe

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.