2014. július 28., hétfő 17:29

A Színházi Kritikusok Céhe közleménye
    Budapest, 2014. július 28., hétfő (OS) - NYILVÁNOS A SZÍNIKRITIKUSOK DÍJA IDEI VÁROMÁNYOSAINAK NÉVSORA (3.rész)

    A Vádli Alkalmi Színházi Társulás, a FÜGE és a Szkéné közös bemutatója, az I. Erzsébet négy jelölést kapott: esélyes a legjobb független színházi előadások között (r.: Szikszai Rémusz), Fodor Tamás a férfi főszereplők, Kaszás Gergő a férfi mellékszereplők között jelölt, ahogyan az előadás jelmeze is (tervező: Kiss Julcsi).

Két jelölése van a drámaíró Székely Csabának: a Bányavíz és a Szeretik a banánt, elvtársak? című szövegei a legjobb új magyar dráma kategóriájában szerepelnek.

Két jelölést kapott a Budapest Bábszínház: a Boribon és Annipanni (r.: Ellinger Edina) és a Tíz emelet boldogság (r.: Kovács Petra Eszter) a legjobb gyerek- és ifjúsági előadások között szerepel, ahol a Kolibri Színház Doktor Proktor és a holdkaméleonok című produkciójával (r.: Novák János) versenyeznek.

Két nominációt kapott a Kolozsvári Állami Magyar Színház Viktor, avagy a gyermekuralom című előadása: Albert Csilla a legjobb női mellékszereplő díjára jelölt, Dragoş Buhagiar díszlete is versenyez.
Két jelölése van a fehérvári Vörösmarty Színháznak: Krisztik Csaba már említett, megosztott jelölése mellett a Pillangó jelmezei is versenyeznek (tervező: Benedek Mari).

A legjobb zenés/szórakoztató előadás kategóriájában a Centrál Színház Chicagója (r.: Bozsik Yvette), a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház koprodukciója, Az Őrült Nők Ketrece (r.: Alföldi Róbert)és az Orlai Produkció Római vakációja (r. Pelsőczy Réka) szerepel.
    Kiadó: Színházi Kritikusok Céhe

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.