2014. július 29., kedd 10:22

A Hajtás Pajtás Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. július 29., kedd (OS) - Elektromos rásegítésű teherszállító biciklik sajtóbemutatója Budapesten

    A Cambridge, Milánó, Berlin, Prága, Mechelen, és Budapest városát összefogó Cyclelogistics Ahead uniós projekt keretében 150 kg-ot elbíró pedeleceket mutat be a Hajtás Pajtás. Az autós szállításokra alternatívát kínáló új eszközökkel nehezebb rakomány is messzebbre és magasabbra szállítható, mint hagyományos teherkerékpárokkal. Alkalmasak a forgalom elől elzárt belvárosi területek elérésére, feleslegessé tehetik a teherautók okozta környezetszennyezést, zajt és torlódást. A projekt első lépése a különböző e hajtások éles tesztje.

Az itthon egyedülálló eszközök más teher-, és gyermekszállító biciklivel együtt kerülnek bemutatásra, de ott lesz az első hazai fejlesztésű teherbringa, a Hampi is. Az újságírók minden eszközt kipróbálhatnak. A Hajtás Pajtás a kerékpáros közlekedés elterjesztésében elért eredmények után új küldetésének tekinti a teherszállító kerékpárok meghonosítását. Holland, dán, német városokban már tízezrek szállítanak autók helyett kerékpárral, vagy viszik gyermekeiket óvodákba és iskolákba. A biciklit az eddigi korlátainak ledöntése univerzális eszközzé emelheti, élhetőbbé téve a nagyvárosokat.

Részletes sajtóinformáció: http://hajtaspajtas.hu/meghivo

Regisztráció az eseményre, vagy összefoglaló anyag igénylése:

Kürti Gábor, Sinka Károly / Hajtás Pajtás
kapcsolat@hajtaspajtas.hu / 327-9000
    
    Kiadó: Hajtás Pajtás Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.