2014. július 30., szerda 15:02

A Terrorelhárítási Központ közleménye
    Budapest, 2014. július 30., szerda (OS) - Pályázatot hirdet a Terrorelhárítási Központ

    Technikai és technológiai fejlődés új kihívásai a terrorelhárításban címmel pályázatot írt ki a Terrorelhárítási Központ Tudományos Tanácsa.

A legújabb tudományos eredmények és technikai újítások a békés felhasználás mellett a biztonsági kockázatot jelentő terrorszervezetek céljait is szolgálhatják, ami szükségszerűvé teszi az új típusú fenyegetettség elleni védekezést.

A terrorelhárítással foglalkozó szervezeteknek nemcsak az elhárítási kapacitás bővítésére kell koncentrálniuk, hanem a megelőzés és a védelmi képességek terén jelentkező kihívásokra is hatékonyan kell válaszolniuk.

A bírálók olyan munkákat várnak, melyek új szempontok alapján, tudományos igényességgel dolgozzák fel a terrorelhárítás napjainkban egyik legaktuálisabb kérdéskörét, feltárják a technológiai fejlődés témakörével összefüggő elhárítási és rendvédelmi, valamint szabályozási feladatokat, és innovatív gyakorlati javaslatokat is adnak ezek megoldására.

A legjobb pályázatok pénzjutalomban részesülnek. A kiírás részleteiről a TEK honlapján (www.tek.gov.hu)  tájékozódhatnak az érdeklődők.

Terrorelhárítási Központ
Társadalmi Kapcsolatok Osztálya

2014. július 30.
    
    Kiadó: Terrorelhárítási Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.