2014. július 31., csütörtök 15:14

Az Emmi Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. július 31., csütörtök (OS) - Mintegy 28 milliárd forintot fordít a kormányzat a bölcsődeépítési- fejlesztési programra a 2010-2014-es időszakban- mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az új balatonlellei bölcsőde átadó ünnepségén. Novák Katalin emlékeztetett: uniós források bevonásával 4 év alatt 107 új intézmény és mintegy 6000 új bölcsődei férőhely létesül Magyarországon.

Az államtitkár hangsúlyozta: ahhoz, hogy egy édesanya munkát tudjon vállalni, több tényező szükséges. A képzettségének megfelelő munkahely mellett fontos, hogy lehetősége legyen a munkaerőpiacra való visszatérésre, és megoldott legyen a gyermekek napközbeni felügyelete. Ehhez elengedhetetlen a biztonság, a támogatás és a megértés mind a család, mind pedig a környezet részéről.
A Munkahelyvédelmi Akcióterv a munkaadókat kisgyermekes édesanyák alkalmazására ösztönzi, hiszen engedményt biztosít a munkavállalók után fizetendő hozzájárulásokból.  Két évig bruttó 100.000 Ft-ig egyáltalán nem, majd a harmadik évben 50%-kal csökkentett összeget kell fizetni. 2014-től a három és több gyermekesek esetében további két évig jár a kedvezmény.
    Kiadó: Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

------------------------------------------------------------------