2014. július 31., csütörtök 16:53

A Magyarországi Bahá’i Közösség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. július 31., csütörtök (OS) - A Magyarországi Bahá’í Közösség Országos Szellemi Tanácsa nagy érdeklődéssel tanulmányozta az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának július 8-án kelt törvényjavaslatát és országgyűlési határozati javaslatát. Üdvözöljük a Magyar Országgyűlés arra irányuló szándékát, hogy a közösségi célok elérése érdekében együttműködést kíván kialakítani az egyházakkal.

    Hitünk tanításai szerint a bahá’í-ok lojálisak azon ország törvényeihez, ahol élnek és szolgálnak, addig a pontig, ameddig azok nem sértik a Hit törvényeit és a hívőket nem kényszerítik meggyőződésük elleni cselekvésre.
A bahá’í-ok mindig azt nézik, hogy hol és miként szolgálhatják a szélesebb értelemben vett közösséget, és mivel járulhatnak hozzá annak fejlődéséhez és felvirágzásához. Teszik ezt nemzetközileg elismerve magasabb szinten, mint amit esetleg a közösségek számbeli súlya egy adott országban látszólag megengedne, függetlenül attól, hogy ezt az állam milyen szinten ismeri el.

A Magyarországi Bahá’í Közösség elsősorban a gyermekek, serdülők és fiatalok lelki nevelésében, valamint a felnőttek lelki útkeresésében nyújt segítséget.
A Közösség alapítványa által futtatott, elsősorban roma édesanyákat célzó felzárkóztatási program, a Meséd projekt az EU hazánk által kezdeményezett roma stratégiájának pilot projektje, és hazánk mellett már több európai uniós és azzal szomszédos országban működik.
Tanításaink szerint a Hit Isten ajándéka az emberiségnek, ezért működésünkhöz nem kérünk állami támogatást.

    Kiadó: Magyarországi Bahá’i Közösség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.