2014. augusztus 1., péntek 20:21

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 1., péntek (OS) - Megdöbbenéssel fedeztük fel az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatának (ÖS) hírfolyamában Érpatak Község Önkormányzatának "Tiltakozás az izraeli szabadkőműves terrorállam népirtása ellen" címmel 2014. július 29-én közzétett felhívását.

    Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Magyarország önkormányzatait megszólító, szélsőséges szemléletű és hangvételű szöveget az MTI ÖS hírei közül három nap múltán sem törölték. Mi több, az oldal legolvasottabb közleményeként a nyitóoldal kiemelt helyén ajánlják olvasóiknak. Teszik ezt annak ellenére, hogy a nyílt mozgósítást tartalmazó – pontos helyszín- és dátummegjelöléssel tüntetésre invitáló – közlemény a saját szabályzatukat is nyilvánvalóan sértő tartalom.

Az ÖS közzétételi és működési szabályzatának 7. pontja szerint ugyanis: "Az ÖS közlemény tartalma nem lehet alkotmányellenes, jogsértő, közízlést vagy közerkölcsöt sértő, nem sértheti a személyhez fűződő jogot és a levéltitkot, valamint nem veszélyeztetheti az ÖS, illetve az MTI jó hírét és üzleti érdekeit, továbbá nem tartalmazhat nyilvánvaló valótlanságot. Az ÖS közlemények nem mozgósíthatnak tüntetésre, bojkottra."

A MÚOSZ Elnöksége felszólítja a Magyar Távirati Iroda vezetőit, hogy szabályzataikat betartva, távolítsák el az adófizetők pénzéből fenntartott felületről az érpataki tüntetésre mozgósító hírt.

Bővebben: http://muosz.hu/cikk.php?page=elnokseg&id=4962&fo=5&iid=0

    Kiadó: Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ)

------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.