2014. augusztus 7., csütörtök 10:35

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 7., csütörtök (OS) - A pereket felfüggesztik ugye? Társaságainkat is - ahogy az a sajtóban már megjelent több megyére - elérte a perek felfüggesztése. Ez egy folyamat, mely 2014.12.31-el zárul. A pereket felfüggesztik a bíróságok, viszont a határnapot követően folytatódnak. Az elszámolást sem a magyar államra, sem a bankra - véleményünk szerint - nem lehet odabízni. Célszerű, hogy ki-ki kialakítsa a saját KÖVETELÉSÉT számszerűen is. Ehhez iránymutatást tudunk biztosítani. A perek láthatóan az EU Bíróságra tartanak, ugyanis az ellenérdekűek mindent megkontráznak, a magyar állam pedig, számunkra kifejezetten káros elszámolásra készül.

    Látható, hogy csak az árfolyamrés és a kamatemelés témakörrel hajlandók foglalkozni, azokat ismerik csak el, mint a bankok sara. Az árfolyamváltozással - ami a rablóhitelek kapcsán felszámolt uzsora minimum 90 %-át generálja - előálló számított terheket ránk kívánják továbbra is terhelni. Ez a Kúria azon állásfoglalásával érhető tetten, mely azt szögezi le, hogy az árfolyamváltozással előálló terheket nekünk kellene - álláspontjuk szerint - viselni, mert "devizában adósodtunk el".  Ez egyszerűen nem igaz, egyben törvénytelen, mert forintot vettünk fel és forintban is fizetünk. Már magának a dolognak a megnevezése is egy hatalmas csalás. Mi devizaadósok nem vagyunk devizahitelesek, hiszen a devizahitelesek devizában vették fel a kölcsönösszegeket és abban is teljesítenek. Továbbiak: www.devizaados.hu Bátorsággal: Tilk László Géza elnök

    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.