2014. augusztus 15., péntek 22:26

A Magyar Víziközmű Szövetség közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 15., péntek (OS) - Magyarországon ivóvíz csak olyan víz lehet, amely eleget tesz a jogszabályban rögzített határértékeknek, vagyis mintegy 200 alkotóelem jelenlétének felső határértéke jogszabályban rögzítve van. Ezen előírásnak hazánkban az összes csapvíz megfelel, amelyet a szolgáltatók és a hatóságok a fogyasztási pontokon is ellenőriznek. Így káros minden a csapvíz fogyasztását támadó, hitelrontó megnyilatkozás, legyen az hazai vagy ismeretlen forrásra támaszkodó nemzetközi megnyilvánulás.

A fogyasztók érdekében folyamatosan szigorodó hazai és nemzetközi szabályozások hatására hazánkban egyre több ivóvízminőség-javító beruházás fejeződik be, amely a szolgáltatók mindennapi tevékenységén túl is garantálja a fogyasztók számára az ivóvíz minőségét. Ezt a minőséget a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv valamint az üzemeltetők akkreditált laboratóriumai által végzett folyamatos és eseti ellenőrzések is garantálják.

A csapvíz Magyarország legalapvetőbb és legszigorúbban ellenőrzött élelmiszere, sőt elmondható, hogy az ország több pontján a csapvíz minősége az ásványvízével is vetekszik. A Magyar Víziközmű Szövetség éppen ezért károsnak tartja és a megfelelő fórumokon tiltakozással él minden olyan megnyilatkozás és hamis tájékoztatás ellen, amely a magyarországi ivóvizet kedvezőtlen színben tünteti fel, mind a hazai, mind a külföldről hazánkba érkező fogyasztók előtt.

Kiadó: Magyar Víziközmű Szövetség