2014. augusztus 18., hétfő 18:22

A Kontakt Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 18., hétfő (OS) - Nógrád megyében új szociális vállalkozás vette kezdetét. A régi, használaton kívüli iskolaépületet átalakítják és TOLDI-HÁZ néven egy komplex fejlesztő és szolgáltató házat hoznak létre. A TOLDI Házban lehetőség lesz diákok iskolaérettségre, pályaválasztásra való felkészítésére, betegek, szépkorúak rehabilitációban történő segítségnyújtására, táborok lebonyolítására. Emellett a HÁZ helyet biztosít hátrányos helyzetűek képzésére, munkaerőpiacon történő elhelyezkedés segítésére.

    A TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0123. sz. projekt keretében Alsótoldon egy szolgáltató és fejlesztő központot hozunk létre TOLDI-HÁZ elnevezéssel. A házban sokféle szolgáltatást kínálunk, szervezünk a környékbelieknek térítésmentesen. Alsótoldon és a környező kistelepüléseken élőket abban szeretnénk segíteni, hogy munkát találjanak. Ehhez képzéseket szervezünk és szolgáltatásokat biztosítunk.
A TOLDI-HÁZ egyéb szolgáltatásai fejlesztő jellegűek lesznek, például iskolaérettségre, pályaválasztásra való felkészítés, másrészt rehabilitációban történő segítségnyújtás gyógyuló betegeknek, szépkorúaknak. Várhatóan a jövő év elejétől a működő TOLDI-HÁZ-ban számos programot is szervezünk helybélieknek és látogatóknak is.
További információ kérhető az Alsótoldi Polgármesteri Hivatalban, illetve a Kontakt Alapítvány szakmai vezetőjénél Podmaniczky Évánál a következő elérhetőségek bármelyikén:
tel:  06-20-230-25-38
podmaniczky.eva@kontaktalapitvany.org
www.palyanet.hu
    Kiadó: Kontakt Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.