2014. augusztus 20., szerda 15:35

A Magyar Iyengar Jóga Szövetség közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 20., szerda (OS) - Elhunyt a világhírű jógamester, B.K.S. Iyengar

    B.K.S. Iyengar, a modern jóga atyja, az Iyengar Jóga módszer megteremtője augusztus 20-án kora hajnalban örök nyugovóra tért életének 96. évében. Bellur Krishnamachar Sundaraja Iyengar óriási szerepet játszott abban, hogy a jóga újraéledjen Indiában, eljusson a nyugati világba és azt kortól, nemtől, vallási nézettől függetlenül bárki gyakorolhassa.

Iyengar 1918-ban született Bellurban, tizenévesen rendkívül gyenge egészsége miatt kezdett el jógázni. Az élet különböző megpróbáltatásai ellenére kitartott a jóga mellett, majd tanításán keresztül több millió embernek segített fizikai, mentális és érzelmi stabilitást létrehozni, kezdve az ismert hegedűművésszel, Yehudi Menuhinnal. 60-as éveiben hivatalosan visszavonult a tanítástól, de egészen az elmúlt évekig utazott, oktatott a világ számos országában, legutóbb 2011-ben Kínában. Pune-i intézetében minden nap látni lehetett gyakorlása közben, még majd’ 96 évesen is. Módszerét számos könyvében publikálta, melyek közül néhányat magyarra is lefordítottak, legismertebb könyve a Jóga Új Megvilágításban az egyik legnépszerűbb szakkönyv a világon.

Magyarországon kb. 10 éve van jelen a metódus, az okleveles Iyengar Jóga oktatók a világ minden pontján garantálják a hozzáértést és a minőséget. Hazánkban 2012 óta a Magyar Iyengar Jóga Szövetség képviseli a mesterről elnevezett metódust.

További információ:
Répássy Erika, elnök
Magyar Iyengar Jóga Szövetség
info@iyengar-yoga.hu
0620 555 4167

    Kiadó: Magyar Iyengar Jóga Szövetség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.