2014. augusztus 23., szombat 13:42

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. augusztus 23., szombat (OS) - Ökológiai katasztrófa fenyegetheti Kelet-Európát

A Jobbik felhívja a figyelmet az ukrán kormány felelőtlenségére is ez ügyben, hisz a kijevi megtorló hadművelet immár nemcsak hogy civil áldozatokat szed Kelet-Ukrajnában, hanem a térség biztonságát is veszélyezteti egy esetleges ökológiai katasztrófával, melyet a felelőtlen katonai műveletek idézhetnek elő. Mindezek elkerülése érdekében nagyobb nemzetközi figyelmet kell fordítani ezekre a potenciális katasztrófaveszélyt jelentő létesítményekre. Az atomenergia békés célú felhasználását pedig az erre hivatott szervezetnek, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek kell felügyelnie, hogy ne kerülhessen hasadóanyag avatatlan kezekbe, aminek következményei beláthatatlanok lennének. Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy nemzetközi szinten tegyen határozott lépéseket a konfliktus békés rendezése és a fennálló katasztrófaveszély elhárítása érdekében!
Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője
    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója