2014. augusztus 23., szombat 15:31

A Kormányzati Információs Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. augusztus 23., szombat (OS) - A német nemzetiségért végzett munkájáért kapott kitüntetést Latorcai Csaba

    A magyarországi németek málenkij robotra hurcolásának közelgő 70. évfordulójáról is megemlékeztek ma a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatok Napján. Ezen alkalomból "Szerencs Város Német Nemzetiségi Közösségéért" kitüntetést vett át Dr.Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Az évente megrendezett eseményen a megyében működő nemzetiségi önkormányzatok mutatkoznak be a vendéglátó település és az egész régió lakosságának. Az idei találkozó központi gondolatát az adja, hogy a magyarországi németek málenkij robotra hurcolásának 70. évfordulója közeleg és a közösség szeretne méltóan megemlékezni e szomorú tragédiáról. A kitüntetés átadásakor Árvay Atilla, a szerencsi német önkormányzat elnöke méltatta azt a hozzáállást és segítséget, amelyet Dr. Latorcai Csaba  e területen a régiónak nyújtott.
    Kiadó: Kormányzati Információs Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.