2014. augusztus 25., hétfő 12:04

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 25., hétfő (OS) - Nem zárhatók ki a magyar állammal szemben indítandó tömeges devizaadós kártérítési perek! Egyre több jel mutat abba az irányba, hogy a kormány eleget kíván tenni a rablóhiteles bankok azon igényeinek, hogy a devizahiteles pereket meggátolja, majd törvényi szinten olyan ELSZÁMOLÁST kényszerítsen a devizaadósokra, melynek lényege az, hogy "visszajár a lopott malac füle és farka", tehát a FELSZÁMOLT UZSORA 90 %-át az állami erőszak monopóliumra alapozva, letolja a torkunkon. Azaz adók módjára a fedezetek kényszer értékesítésével és fizetésletiltásokkal behajtassa.

    A PITEE megkongatta a vészharangot: "Jogszerű-e a bírósági eljárások felfüggesztése? Ki fogja kifizetni a perilletéket? Ki fogja kifizetni a fogyasztók jogi képviselőit? Mit lehet tenni, ha a posta kézbesítette az eljárást felfüggesztő végzést? Augusztusban állítólag tízezer devizahiteles pert  függesztettek fel a bíróságok. Az eljárások felfüggesztése, a 2014. évi XXXVIII. sz. törvény szerint legfeljebb az év végéig tarthat. Pont addig, amíg a tervek szerint lezárulnak azok a perek, amiket augusztus végétől indítanak a bankok az állam ellen." A már eddig a rablóhitelezésből eredő károk egyértelmű okozói, a rablóhiteles bankok és az ezt lehetővé tevő – abban közreműködő - magyar állam. A károk devizaadós szerződésenként – a szerződésekre és a hiteltörténeti kimatatásokra alapozva – számszerűsíthetők, ahogy számszerűsíthetők az eddigi perköltségek is.  Továbbiak: www.devizaados.hu
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.